Tassat på i ullstrumporna

Det är vad jag har ägnat morgonen åt. Bokstavligt talat. Hade planerat ett långpass på 90 minuter men igår slog vädret om och täckte in hela världen i ett massivt islager (åtminstone där jag bor, i övriga Stockholm verkar det vara både snö- och isfritt).

Men eftersom solen sken och lockade och det såg helt strålande vackert ut bestämde jag mig för att sticka iväg en sväng ändå. Och det blev faktiskt mer tassande än springande. Jag hade räknat med att asfaltsvägarna skulle vara isiga men tänkte att det skulle vara lite bättre fäste i skogen. Vilket det också var här och där, där skogen var tillräckligt tät för att hålla marken snöfri.

skog
Man måste bli lycklig av den här utsikten

Men på fälten var det full av vackert skinande vit skare och här och där var blankisen så tjock att det faktiskt inte gick att springa ens med terrängskorna. De mer tekniska bitarna av milspåret blev alltså mer lufsa/gå/tassa än jogga och flera gånger sjönk jag igenom isen ner i leriga pölar. Tackar gud för mina härliga ullstrumpor som inhandlades för några veckor sen för de fick mig verkligen att hålla värmen om fötterna. Utan dem är hade jag garanterat fått amputera minst en tå… att klafsa i isigt vatten är inte jätteskönt.

fält
glad Anna på vackert isigt fält

Nu är jag iallafall hemma efter genomfört pass med en kopp kaffe och vörtbröd med ost i magen (alltså vörtbröd är sjukt underskattat, fantastiskt gott!), och så längtar jag efter nästa runda. Springa i solsken och minusgrader kan vara den mest lyckobringande aktivitet man kan ägna sig åt en söndag.

Tassat på i ullstrumporna

En reaktion på ”Tassat på i ullstrumporna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s